A telepítés menete

 

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben az Ön érdeklődését felkelltettük, telefonon, e-mailen, személyesen forduljon hozzánk bizalommal és mi készséggel állunk rendelkezésére.

 


Felmérés

A napelemes telepítés helyszínén részletes felmérést végzünk. A gondos és szakszerű tervezés minden esetben egyedi és precíz felmérést igényel. Az optimális környezeti feltételek mellett az Ön igényeit is figyelembe véve megvizsgáljuk a helyszínt a felületet ahol a legideálisabb az elhelyezés, a tájolást, a dőlésszöget, az árnyékoltságot. Figyelembe vesszük, hogy mekkora villanyszámlát szeretne kiváltani a rendszerrel, hiszen ez egy hosszú távú tervezés és a probléma mentes és optimális működéshez Önnek a legmegfelelőbb rendszer kiépítését szeretnénk megvalósítani. Elkészítjük Önnek a végleges árajánlatot.


Tervezés


Ahhoz, hogy Önnek a legoptimálisabb napelemes rendszert tudjunk kialakítani, a szakszerű tervezés elengedhetetlen, melyet a helyszíni felmérés alapján készítünk el. 


Engedélyeztetés

Első lépés az igénybejelentés és amennyiben ránk bízza az ügyek intézését a meghatalmazás kitöltése, majd az energiaszolgáltató felé történő benyújtása. Az engedélyeztetésének első lépéseként, a benyújtott igénybejelentő alapján műszaki felülvizsgálatra kerül sor, az áramszolgáltató megvizsgálja, hogy az adott közcélú elosztó hálózat tudja-e fogadni az igényelt betáplálási teljesítményt. A csatlakozási dokumentációt az igénybejelentésre adott tájékoztatás dátumát követő 90 napon belül meg kell küldeni az áramszolgáltató részére. A dokumentum elbírálása 15 napon belül megtörténik. Csatlakozási dokumentáció tartalmazza a rendszer kialakítására, védelmére, üzemére vonatkozó műszaki információkat, amely alapján az elosztói engedélyes el tudja dönteni, hogy a telepítendő berendezés csatlakoztatható-e (a közcélú hálózatra zavaró visszahatások nélkül tud működni).


Kivitelezés

Beszerezzük a napelemes rendszer tartozékait, elvégezzük a szerelési munkákat, a lehető legrövidebb idő alatt.


Hálózatra kapcsolás, átadás

A termelő berendezés telepítésének befejezéséről készre jelentési nyilatkozat küldése szükséges!   A készre jelentés alapján módosított hálózathasználati szerződés kerül kiküldésre 30 napon belül, ami tartalmazza a HMKE-re vonatkozó adatokat. A fogyasztásmérőt kétirányú (ad-vesz) mérőre cseréli az áramszolgáltató, ami alkalmas a fogyasztott és megtermelt energia mérésére, így ezután az erőmű üzembe helyezhető. A mérő cseréje előzetesen egyeztetett időpontban történik.

 

az időjárástjelentést a www.koponyeg.hu biztosította