Napelem Balaton
Csökkentse velünk ökológiai lábnyomát!
Napelem Balaton

Telepítés menete

1. Kapcsolatfelvétel
Amennyiben az Ön érdeklődését felkeltettük, telefonon, e-mailen vagy személyesen forduljon hozzánk bizalommal és mi készséggel állunk rendelkezésére.
2. Felmérés
A napelemes telepítés helyszínén részletes felmérést végzünk. A gondos és szakszerű tervezés minden esetben egyedi és precíz felmérést igényel. Az optimális környezeti feltételek mellett az Ön igényeit is figyelembe véve megvizsgáljuk a helyszínt a felületet ahol a legideálisabb az elhelyezés, a tájolást, a dőlésszöget, az árnyékoltságot. Figyelembe vesszük, hogy mekkora villanyszámlát szeretne kiváltani a rendszerrel, hiszen ez egy hosszú távú tervezés és a probléma mentes és optimális működéshez Önnek a legmegfelelőbb rendszer kiépítését szeretnénk megvalósítani. Elkészítjük Önnek a végleges árajánlatot.
3. Tervezés
Ahhoz, hogy Önnek a legoptimálisabb napelemes rendszert tudjunk kialakítani, a szakszerű tervezés elengedhetetlen, melyet a helyszíni felmérés alapján készítünk el. Szükségünk van az Ön éves villamosenergia fogyasztási adataira.
4. Engedélyeztetés
Első lépés az igénybejelentés és amennyiben ránk bízza az ügyek intézését a meghatalmazás kitöltése, majd az energiaszolgáltató felé történő benyújtása. Az engedélyeztetésének első lépéseként, a benyújtott igénybejelentő alapján műszaki felülvizsgálatra kerül sor, az áramszolgáltató megvizsgálja, hogy az adott közcélú elosztó hálózat tudja-e fogadni az igényelt betáplálási teljesítményt. A csatlakozási dokumentációt az igénybejelentésre adott tájékoztatás dátumát követő 90 napon belül meg kell küldeni az áramszolgáltató részére. A dokumentum elbírálása 15 napon belül megtörténik. Csatlakozási dokumentáció tartalmazza a rendszer kialakítására, védelmére, üzemére vonatkozó műszaki információkat, amely alapján az elosztói engedélyes el tudja dönteni, hogy a telepítendő berendezés csatlakoztatható-e (a közcélú hálózatra zavaró visszahatások nélkül tud működni).
5. Kivitelezés
Beszerezzük a napelemes rendszer tartozékait, elvégezzük a szerelési munkákat, a lehető legrövidebb idő alatt.
6. Hálózatra kapcsolás, átadás
A termelő berendezés telepítésének befejezéséről készre jelentési nyilatkozat küldése szükséges! A készre jelentés alapján módosított hálózathasználati szerződés kerül kiküldésre 30 napon belül, ami tartalmazza a HMKE-re vonatkozó adatokat. A fogyasztásmérőt kétirányú (ad-vesz) mérőre cseréli az áramszolgáltató, ami alkalmas a fogyasztott és megtermelt energia mérésére, így ezután az erőmű üzembe helyezhető. A mérő cseréje előzetesen egyeztetett időpontban történik.

Pályázatírás

Cégünk kapcsolatban áll az InnovAlmádi Mérnöki és Szolgáltató Bt.-vel, akik profik a pályázatok elkészítésében.

Karbantartás, szerviz

A napelemes rendszerek karbantartását, szervizelését és javítását elsősorban a cégünk által megvalósult rendszereknél vállaljuk. Szabad kapacitás esetén tudjuk csak elvállalni más kivitelező által végzett rendszerek javítását.
Napelem tisztítást is elvégezzük Ön helyet, mivel a rendszerek legtöbbször az épületek tetején találhatóak, az átlag ember számára ez gondot okoz. A napelemek porosodnak, megtapadnak a felületükön a levegőben szálló apró szemcsék, madárürülék. Ha a szennyeződés vastagon megtelepszik a napelemen ez csökkentheti a teljesítményt ami termeléskieséshez vezethet.
Árnyékoltságot előidézheti egy fa, vagy egyéb növény ez okozhat részleges illetve teljes fénymennnyiség csökkenést. Mi ebben is tudunk segíteni Önnek.
Online monitoring rendszer kiépítését is vállaljuk. Napelemes rendszereknél lehetőségünk van az online rendszerfelügyeletre, monitoringra. Segítségével a napelemes rendszer működése ellenőrizhető és nyomon követhető, az esetleges hiba feltárását is lehetővé teszi a pillanatnyi és a múltbéli halmozott adatok az interneten keresztül bárhonnan, akár egy okostelefon segítségével is egyszerűen elérhetők.
© Napelem Balaton
Icons made by itim2101 from www.flaticon.com